CRISPY WHOLE FISH WITH TAMARIND DRESSING
* 400g whole snapper, guttered and scaled
* rice flour, for dusting
* vegetable oil, for deep-frying
* 5cmpieces ginger, peeled and thinly sliced
* ½ cup (70g) chopped roasted peanuts
* ½ cup basil leaves
* ½ cup coriander (cilantro) leaves
tamarind dressing
* ¼ cup tamarind paste
* 1 tablespoon lime juice
* 1 teaspoon fish sauce
* 1 teaspoon caster (superfine) sugar
* ¼ cup (60ml) water
* 400g whole snapper, guttered and scaled
* rice flour, for dusting
* vegetable oil, for deep-frying
* 5cmpieces ginger, peeled and thinly sliced
* ½ cup (70g) chopped roasted peanuts
* ½ cup basil leaves
* ½ cup coriander (cilantro) leaves
tamarind dressing
* ¼ cup tamarind paste
* 1 tablespoon lime juice
* 1 teaspoon fish sauce
* 1 teaspoon caster (superfine) sugar
* ¼ cup (60ml) water
To make the tamarind dressing, place the tamarind, lime juice, fish sauce, sugar and water in a non-metallic bowl and stir until the sugar is dissolved. Set aside.
Use a small sharp knife to score the fish skin on both sides.+ Dust the fish in rice flour and set aside.
Heat the oil in a large, deep frying pan over medium heat until hot. Cook the ginger for 1–2 minutes or until crispy. Remove the ginger and drain on absorbent paper. Cook the fish for 5–6 minutes each side or until golden and crispy. Drain on absorbent paper. Place on a serving platter, top with the ginger, peanuts, basil and coriander and spoon over the dressing to serve. Serves 2.
Use a small sharp knife to score the fish skin on both sides.+ Dust the fish in rice flour and set aside.
Heat the oil in a large, deep frying pan over medium heat until hot. Cook the ginger for 1–2 minutes or until crispy. Remove the ginger and drain on absorbent paper. Cook the fish for 5–6 minutes each side or until golden and crispy. Drain on absorbent paper. Place on a serving platter, top with the ginger, peanuts, basil and coriander and spoon over the dressing to serve. Serves 2.
+ Ask your fishmonger to gut and scale the fish for you. Scoring the fish helps it to cook evenly.
recipe by Donna Hay
*********
PESCADO CRUJIENTE CON SALSA TAMARINDO
• 400g pargo entero, limpio y sin escamas
• Harina, para rebozar
• aceite vegetal, para freír
• jengibre en pedazos de 5cm, pelado y cortado en rodajas finas
• ½ taza (70g) cacahuetes tostados machacados
• ½ taza de hojas de albahaca
• ½ taza de hojas de cilantro
aderezo de tamarindo
• ¼ de taza de pasta de tamarindo
• 1 cucharada de jugo de limón
• 1 cucharadita de salsa de pescado
• 1 cucharadita de azúcar extrafíno
• ¼ de taza (60 ml) de agua
Para hacer el aderezo de tamarindo, poner el tamarindo, el zumo de limón, la salsa de pescado, el azúcar y el agua en un recipiente no metálico y revuelva hasta que se disuelva el azúcar. Retirar para más adelante.
Use un cuchillo pequeño y afilado para marcar la piel de pescado por ambos lados. Envolver el pescado en una capa fina de harina y reservar.
Calentar el aceite en una gran sartén a fuego medio hasta que esté caliente. Cocine el jengibre durante 1-2 minutos o hasta que estén crujientes. Quitar el jengibre y escurra sobre papel absorbente. Cocine el pescado durante 5-6 minutos por cada lado o hasta que estén dorados y crujientes. Escurrir sobre papel absorbente.
Sirva todo en una fuente, cubra el pescado con el jengibre, cacahuetes, albahaca y el cilantro y cubra con la salsa de tamarindo.
+ Pregúntele a su pescadero que limpie y desescame el pescado. Marcar el pescado ayuda a cocinar de manera uniforme.
Receta de Donna Hay
No hay comentarios:
Publicar un comentario